Bog je tvoj liječnik

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Registriraj se
i nestati će reklame!

Cijeli članak

Bog je tvoj liječnik

Bog je tvoj liječnik

A kako ćeš čuti savjest, kad se nikad ne sabereš i ne stišaš, ne čuješ Božji govor? Kako ćeš čuti propovijed kad si vječito rastresen za vrijeme propovijedi? Čuješ li ili vidiš li što govorim, pišem, savjetujem...? Ili si gluh? Slijep?

Onda Bogu naravno nema ništa drugo da bi te spasio, nego da pripusti neku bolest. Tad ćeš vjerojatno vikati: ,,Bože, sad te trebam! Izbavi me!" Ili ti pripusti neku neizlječivu bolest da se pokaže da ti nitko više ne može pomoći i da te tada jednostavno pita: „Kamo ćeš sad?" Ili pomisliš da ti ni Bog više ne može pomoći, ili počneš vikati k njemu svaki dan, jer znaš on će pomoći. Pa stotinu puta dnevno vapiješ i dozivaš ga. Jer, Bog voli liječiti od neizlječivih bolesti. Tek kada možeš reći da te nitko drugi nije izliječio, tada možeš svjedočiti: Bog je moj liječnik. Moguće situacije može svaki čovjek riješiti, ali nemoguće... netko ti je poginuo, netko ti je umro, netko se kockanjem financijski upropastio, ovo ili ono si izgubio, nema ti spasa, imaš neizlječivu bolest... Tada Bog dolazi. Bog svime upravlja.

Unesi sada Boga baš svugdje: i u tramvaj i u poduzeće, i u Savu i u more, i u planine i u oblake; u tvoje ruke i u noge, u tvoju glavu i tvoje čitavo tijelo i u dušu, baš posvuda. U svaki svoj osjećaj, u maštu, u sjećanja, svoje odluke, u razmišljanja. I reci: ,,To si ti tu, Gospodine. Gledaj ga polako dok se ispuniš tom sigurnošću i sjeti se: Bog svime vlada. Ne postoji situacija kojom Bog ne bi vladao. Ne postoji situacija iz koje te ne može izbaviti.

Dopusti mu u svakom momentu da on bude Bog. Onda posve polako govori: „Gospodine, ja vjerujem ti si jači od svega.“ Ne moraš govoriti: "Gospodine, izbavi me!" Govori samo: "Gospodine, hvala što sam tu. Ja znam da si jači od ove moje bolesti, od moje glavobolje, od ovog straha, od zla koje je zarobilo moje dijete, od ovoga što prijeti mojoj zemlji, od ovih tjeskoba i muka u politici, ekonomiji, društvu i kulturi moje zemlje. Od svega, jači si!"

(TomislavIvančić - Iz straha u povjerenje)

Dario Prije 7 dana 0 61
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Sviđa li vam se članak?
1 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Čitanje knjige Postanka (10 članci)
Čitanje poslanice (20 članci)
Čitanje Svete knjige (87 članci)
Citati (1 članci)
Djela apostolska (8 članci)
Duhovni život (14 članci)
Evanđelja (2 članci)
Hagioterapija (7 članci)
Korisne objave (21 članci)
Ljubav i obitelj (10 članci)
Molitve (52 članci)
Osobna iskustva (5 članci)
Otpjevni psalam (114 članci)
Pobožnosti (2 članci)
Sveci i blaženici (4 članci)
Svjedočanstva (1 članci)