Devetnica Gospi od Anđela - 4. dan

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Pridružite nam se!

Cijeli članak

Devetnica Gospi od Anđela - 4. dan

Četvrti dan

Razmišljanje o anđelima

Sveti arkanđeo Rafael lijepo je opisan u Knjizi o Tobiji. Sveti pisac ga opisuje kao pratioca na putovanju. Rafael je poslan da izliječi Tobiju, vrati mu vid i okuje pakosnog zloduha koji je mučio Saru i ubio joj sedam muževa. Tu je jasno naviješteno da imamo anđele čuvare. Oni se brinu za nas i štite nas na našem “putovanju kroz život”. Rafael, Tobijin pratilac, povjerljiva je osoba u koju se čovjek može pouzdati, zaista mu je dobar čuvar. On naviješta prelijepu istinu kad se otkriva Tobitu i njegovu sinu Tobiji. Rafael kaže da je slavno otkrivati djela Božja, hvaliti i blagoslivljati Boga. Daje savjet: “Činite dobro, i zlo vas neće snaći… Bolje je dijeliti milostinju nego sabirati zlato u hrpe. Milostinja oslobađa od smrti, ona čisti od svakoga grijeha…” (Tob. 12, 7-9). Te riječi govori Rafael nama svima. Svim ljudima, svih vremena i svih mjesta. Anđeo još kaže Tobitu da je bio uz njega dok mu je bilo teško, dok je iz samilosti pokapao mrtve. Govori mu da je on nosio njegove molitve Svetome. U situacijama u kojima nam je najteže, kao kad pokapamo mrtve, osjećamo usamljenost ili se nagomilalo puno problema koje ne možemo sami riješiti, često mislimo da nema nikoga uz nas tko bi nas utješio ili bar poslušao i razumio. Nije tako. Bog nam uvijek šalje nekoga tko će nam pomoći ako Ga za to zamolimo. Tada nam “pošalje” anđela kao što je Rafael, ili pak “anđela u ljudskom tijelu”. Ime Rafael znači “Bog liječi”.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, sveto je ime tvoje, ti si bez grijeha začeta,
Kraljice Anđela, lijepo je tvoje ime, ljepše sja od zvijezde Danice,
Anđeoska Gospo, moćno je tvoje ime, svi neprijatelji bježe,
kad zazovemo tvoje ime, o Marijo, Kraljice Anđela!

Molitva

Kraljice nebeskog kora Gospodstva, ti razumiješ svako zlo pa i ono najstrašnije kada uzme grešnika, te on vrtoglavo krene u pogibelj i propast, gluhoću i veliki ponor. Molim te, Anđeoska Kraljice, pošalji čete anđela da potraže odlutale, spase izgubljene. Nemoj dozvoliti da piju prljavu vodu grijeha i u njoj potonu. Ti si Gospodarica i Kraljica Anđeoska, vrati ih njihovom Pastiru i daj im milost povratka svom Nebeskom Ocu. Amen.

O, Blažena Djevice Marijo, Anđeoska Gospo, molimo te usliši nas koji ti danas izlijevamo svoje molitve pred tvojim licem i cijelim nebom anđela!

Litanije Kraljici Anđela i Krunica anđelu čuvaru nalaze se na poveznici: Devetnica Gospi od Anđela

Klaudija Prije 10 dana 0 13
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Informacije o autoru
Klaudija
"Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno." Soren Kierkegaard
Sviđa li vam se članak?
0 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Blagdani (1 članci)
Citati (3 članci)
Devetnice (110 članci)
Djela apostolska (1 članci)
Duhovni život (77 članci)
Hagioterapija (46 članci)
Korisne objave (5 članci)
Molitve (17 članci)
Otpjevni psalam (2 članci)
Pobožnosti (1 članci)