Devetnica Gospi od Anđela - 6. dan

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Pridružite nam se!

Cijeli članak

Devetnica Gospi od Anđela - 6. dan

Šesti dan

Razmišljanje o anđelima

Sveto pismo govori o anđelima na mnogo mjesta. Kada je u Starom zavjetu Abraham htio žrtvovati sina Izaka i kada je već podigao nož da ga ubije, javi mu se anđeo Gospodnji s neba i reče: “Abrahame, ne diži ruku svoju na dječaka, niti mu čini što zla. Sada vidim da se bojiš Boga i nisi poštedio jedinca sina mene radi.” Tako bismo mogli nabrojiti još mnoga mjesta u Svetom pismu. Anđeli su stvoreni prije čovjeka. To slijedi iz Svetog pisma koje veli: “U početku stvori Bog nebo i zemlju”, dakle, najprije je Bog stvorio anđele i mjesto njihova boravka, a onda zemlju i njezine stanovnike – ljude. Sveto pismo također govori o legijama i vojskama anđela. To znači da ih ima mnogo, nebrojeno mnogo. Anđeli se razlikuju među sobom prema svojim savršenstvima. Prema Svetom pismu brojimo: Anđeli, Arkanđeli, Sile, Moći, Gospodstva, Knezovi, Prijestolja, Kerubi i Serafi.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, sveto je ime tvoje, ti si bez grijeha začeta,
Kraljice Anđela, lijepo je tvoje ime, ljepše sja od zvijezde Danice,
Anđeoska Gospo, moćno je tvoje ime, svi neprijatelji bježe,
kad zazovemo tvoje ime, o Marijo, Kraljice Anđela!

Molitva

Kraljice nebeskog kora čudesnih Moći, uništi kraljevstvo Sotonino koje razara obitelj. Ti vidiš, Anđeoska Kraljice, svu bijedu, izranjena srca, nevjerstvo, razočaranje i nerazumijevanja. Zapovjedi svojim svetim anđelima i arkanđelima da razbiju zlobu pakla u razorenim obiteljima, kako bi svaka obitelj vjerno služila Isusu, radovala se i slavila Njegovo Sveto Ime, te imala onu radost koju samo ti možeš izmoliti. Najvjernija i najmoćnija Kraljice Anđeoska, pošalji svoje svete anđele da im donesu mir, slogu, ljubav i zajedništvo te ostanu njihovi trajni čuvari i zaštitnici. Amen.

O, Blažena Djevice Marijo, Anđeoska Gospo, molimo te usliši nas koji ti danas izlijevamo svoje molitve pred tvojim licem i cijelim nebom anđela!

Litanije Kraljici Anđela i Krunica anđelu čuvaru nalaze se na poveznici: Devetnica Gospi od Anđela

Klaudija Prije 9 dana 0 35
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Informacije o autoru
Klaudija
"Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno." Soren Kierkegaard
Sviđa li vam se članak?
0 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Blagdani (1 članci)
Citati (3 članci)
Devetnice (110 članci)
Djela apostolska (1 članci)
Duhovni život (77 članci)
Hagioterapija (46 članci)
Korisne objave (5 članci)
Molitve (17 članci)
Otpjevni psalam (2 članci)
Pobožnosti (1 članci)