Devetnica Gospi od Anđela - 8. dan

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Pridružite nam se!

Cijeli članak

Devetnica Gospi od Anđela - 8. dan

Osmi dan

Razmišljanje o anđelima

Kada je Bog stvorio anđele, svi su bili dobri, sretni i prekrasnim darovima nadareni. I anđele je Bog odredio za svrhunaravno blaženstvo. To je izvanredni Božji dar koji su anđeli mogli prihvatiti, ali ga i odbaciti. Bog ih je stavio na kušnju. Jedni su kušnju izdržali, ostali Bogu vjerni i za nagradu dobili blaženstvo gledanja Boga kroz svu vječnost. Drugi su se pobunili protiv Boga, otpali od Boga i bačeni su u pakao. Mnogo ih je bilo koji su uskratili posluh i digli se protiv Boga. Odmetnike je vodio Lucifer, a vjerne Bogu arkanđeo Mihael. Knjiga Otkrivenja opisuje događaj ovako: “I posta rat na nebu. Mihael i anđeli njegovi da ratuju sa zmajem. I zmaj ratova i anđeli njegovi. U borbi nadvlada Mihael s dobrim anđelima zle anđele ili odmetnike. Vjerne je anđele nagradio Bog vječnim blaženstvom, a nevjerne je Bog kaznio mukama paklenim.” Sv. Petar govori: “Bog nije poštedio ni anđela koji sagriješiše, nego ih strovali u pakao u tamnu tamnicu i predade ih da se čuvaju za sud.”

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, sveto je ime tvoje, ti si bez grijeha začeta,
Kraljice Anđela, lijepo je tvoje ime, ljepše sja od zvijezde Danice,
Anđeoska Gospo, moćno je tvoje ime, svi neprijatelji bježe,
kad zazovemo tvoje ime, o Marijo, Kraljice Anđela!

Molitva

Kraljice nebeskog kora Arkanđela, oko mene mnogi umiru, odlaze pred Vječnog Suca. Jednog dana će i na mene doći red. Anđeoska Kraljice, koja zapovijedaš vojsci Neba, pomozi umirućima, izbavi duše iz čistilišta, a meni izmoli milost oproštenja na času moje smrti. Molim te, kada moja duša bude izlazila iz tijela, pošalji joj u susret čete anđela koji ti se klanjaju, raduju, tvoje zapovijedi ljube i poslušno ih vrše. Ti je primi u svoje Majčinsko krilo. Ne ostavi me na času moje smrti, da mogu vječno gledati tebe i nebeski dvor anđela, te s njima dijeliti neizrecivu radost i vječnu sreću. Amen.

O, Blažena Djevice Marijo, Anđeoska Gospo, molimo te usliši nas koji ti danas izlijevamo svoje molitve pred tvojim licem i cijelim nebom anđela!

Litanije Kraljici Anđela i Krunica anđelu čuvaru nalaze se na poveznici: Devetnica Gospi od Anđela

Klaudija Prije 7 dana 0 41
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Informacije o autoru
Klaudija
"Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno." Soren Kierkegaard
Sviđa li vam se članak?
0 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Blagdani (1 članci)
Citati (3 članci)
Devetnice (110 članci)
Djela apostolska (1 članci)
Duhovni život (77 članci)
Hagioterapija (46 članci)
Korisne objave (5 članci)
Molitve (17 članci)
Otpjevni psalam (2 članci)
Pobožnosti (1 članci)