Devetnica Gospi od Anđela - 9. dan

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Pridružite nam se!

Cijeli članak

Devetnica Gospi od Anđela - 9. dan

Deveti dan

Razmišljanje o anđelima

Kada bismo pitali svoju savjest kako smo do sada slijedili upute i savjete svog anđela čuvara, što bi nam savjest odgovorila? Na području umovanja smo sigurno cijenili svoga anđela čuvara. A kad je u životu trebalo poslušati anđela čuvara, pa paziti na bračnu vjernost, čuvati čistoću, paziti jezik, ne dirati u tuđe poštenje, zar ne da smo se mnogo puta vladali kao da ne znamo za anđela čuvara? Zapamtimo dobro opomenu svete Crkve: “Anđeo je taj koji nam kaže pravi put u raj.” Otpali anđeli nazvani su zli duhovi, nečisti duhovi, zli anđeli, demoni ili đavli. Zli duh napastuje nas iz zlobe i zavisti da nas zavede na grijeh, te gurne u vječnu propast.

ZDRAVO, KRALJICE NEBESKA!
ZDRAVO, GOSPO ANĐEOSKA!

Anđeo Gospodnji…

Slava Ocu… (3x)

Marijo, sveto je ime tvoje, ti si bez grijeha začeta,
Kraljice Anđela, lijepo je tvoje ime, ljepše sja od zvijezde Danice,
Anđeoska Gospo, moćno je tvoje ime, svi neprijatelji bježe,
kad zazovemo tvoje ime, o Marijo, Kraljice Anđela!

Molitva

Kraljice nebeskog kora svih Anđela, danas te molim za anđeosku radost u mom srcu i duši, da budem uvijek veseo, te očuvam svoju radost koju si mi ti dala, ljubljena moja Anđeoska Kraljice. Posreduj kod Boga, ti kojoj se anđeli klanjaju, da živim u Božjoj prisutnosti, u vjernosti prema tebi i uživam tvoju pomoć i zaštitu te zadobijem uslišanje molbe kroz ovu devetnicu.

Zahvaljujem ti za tvoje svete anđele i arkanđele kojima si zapovjedila da me štite, brane, nadahnjuju, opominju, poučavaju, brinu se za mene i bore se sa mnom protiv svakog zla koje želi uništiti moju dušu. Za tvoju majčinsku brigu, u znak zahvalnosti, širit ću ovu pobožnost u tvoju slavu, a svaki dan te zazivati: Čuvaj me i brani, Anđeoska Kraljice, kao stvar i svojinu svoju. Tebi se utječem i k tebi svoje oči podižem. Dođi mi u pomoć. Amen.

O, Blažena Djevice Marijo, Anđeoska Gospo, molimo te usliši nas koji ti danas izlijevamo svoje molitve pred tvojim licem i cijelim nebom anđela!

Litanije Kraljici Anđela i Krunica anđelu čuvaru nalaze se na poveznici: Devetnica Gospi od Anđela

Klaudija Prije 6 dana 0 51
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Informacije o autoru
Klaudija
"Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno." Soren Kierkegaard
Sviđa li vam se članak?
1 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Blagdani (1 članci)
Citati (3 članci)
Devetnice (110 članci)
Djela apostolska (1 članci)
Duhovni život (77 članci)
Hagioterapija (46 članci)
Korisne objave (5 članci)
Molitve (17 članci)
Otpjevni psalam (2 članci)
Pobožnosti (1 članci)