Devetnica svetoj Ani - 1. dan

Uvodna molitva sv. Alfonsa Liguorija

Slavna majko Bogorodičina, koja si mnoge godine u najvećoj poniznosti podnosila sav prezir i poruge, jer te smatraše neplodnom i zabačenom od Boga, no Bog te napokon utješi neizmjerno više davši ti za kćer Majku Božju. Ti si se velikodušnom pokazala i onda kada si se rastajala sa svojom najmilijom kćeri prikazujući je u hramu. Tebi se dakle preporučujem, o velika svetice, da mi od Boga isprosiš milost strpljivosti u svim tugama, progonstvima i napadajima, koji mogu snaći svakog čovjeka za ovoga života pokore, a napose onoga koji neće da izgubi nagrade, kojom Bog ražalošćene nagrađuje u raju.

Moli za nas, sv. Ano!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: Bože koji si se udostojao blaženoj Ani dati milost da zavrijedi biti mati roditeljice jedinog Sina Tvojega, podaj milostivo da nam kod tebe pomogne zaštita one koje svetkovinu slavimo. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu Tvojem, koji s Tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

1. DAN: moli za mudrost

Sv. Ano, majko Djevice premudre, isprosi mi od vječne mudrosti dar mudrosti, taj veliki dar Duha Svetoga. Pošalji mudrost, koja stoji uz prijestolje Božje, k meni, da bude uza me i da sa mnom djeluje u svako doba, da svagda znam što imam činiti i što propustiti i da me vodi kod vršenja mojih dužnosti. Od sebe ne znam ništa i ne vidim pravo. Rasvijetljena božanskim svjetlom neću nikada zalutati. Pokaži mi, sveta zaštitnice, uvijek pravi put, kojim trebam ići i daj mi sredstva da vazda učinim što je pravo. Daj mi mudrost, koja je potrebna kršćanskoj ženi i kao supruzi i kao majci. Amen.

Oče naš ― Zdravo, Marijo ― Slava Ocu

Devetnica svetoj Ani po danima:

Devetnica svetoj Ani - 1. dan

Devetnica svetoj Ani - 2. dan

Devetnica svetoj Ani - 3. dan

Devetnica svetoj Ani - 4. dan

Devetnica svetoj Ani - 5. dan

Devetnica svetoj Ani - 6. dan

Devetnica svetoj Ani - 7. dan

Devetnica svetoj Ani - 8. dan

Devetnica svetoj Ani - 9. dan

Cijela devetnica nalazi se i na forumu: Devetnica svetoj Ani

Podijelite da i drugi pročitaju
  • 5171
  • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.