Krešimir Jakumetović: BLAŽENA DJEVICA MARIJA – ZAŠTITNICA I POMOĆNICA KOJA UVIJEK BDIJE NAD SVOJOM DJEČICOM

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Registriraj se
i nestati će reklame!

Cijeli članak

Krešimir Jakumetović: BLAŽENA DJEVICA MARIJA – ZAŠTITNICA I POMOĆNICA KOJA UVIJEK BDIJE NAD SVOJOM DJEČICOM

2012. godine kada smo moj brat i ja kupili naš prvi auto otišli smo u Stanicu za tehnički pregled vozila u Vukovaru kako bi ga registrirali. Djelatnica Stanice za tehnički pregled vozila otvorila je popis oznaka registarskih brojeva koji se nalazio na više papira rekavši nam da slobodno izaberemo jedan registarski broj. U neodlučnosti koji ćemo broj odabrati, jer nam je u tom trenutku bilo potpuno svejedno obzirom da nismo imali nikakve posebne želje, samo smo se međusobno pogledali, okrenuli jedan list i ja sam nasumce stavio prst na jedan broj, te smo obojica rekli neka bude taj registarski broj ne znajući i ne razmišljajući o njegovu značenju tj. simbolici.

 

Preuzevši registarske pločice od djelatnice Stanice za tehnički pregled vozila, te stavivši ih u ruksak krenuli smo pješice prema Policijskoj postaji. Na putu prema Policijskoj postaji brat me je pogledavši upitao da li sam upamtio registarski broj odnosno registarsku oznaku vozila koju smo odabrali. Odmahnuvši glavom rekao sam mu da uopće nisam zapamtio niti jednu oznaku tablice obzirom da sam registarski broj nasumce odabrao. Potom sam iz torbe izvadio registarske pločice, te smo obojica pogledali u registarsku oznaku na kojoj je stajalo napisano: VU 812-CV.

 

Tada me je brat pitao da li vidim nekakvo značenje u tom broju obzirom da je on odmah uočio njegovu simboliku. Nakon nekoliko trenutaka su se i meni otvorile oči te sam uočio datum 8.12., a to je upravo dan svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Obojica smo tada radosna koraka žurno nastavili put prema Policijskoj postaji. Vjerujem da ovo nikako ne može biti slučajno i došlo nam je uistinu kao potvrda da je Gospa naša zaštitnica i pomoćnica te da nas uvijek prati i bdije nad svojom dječicom, pa čak kada mi i zaboravimo na to.

 

 

VUKOVARAC Prije 11 dana 0 23
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Sviđa li vam se članak?
3 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Korisne objave (10 članci)
Svjedočanstva (3 članci)