Skriveni Bog

Katolička društvena mreža!

Registriraj se i nestat će reklame.

Cijeli članak

Skriveni Bog

Skriveni Bog

Bog se zna ponekad sakriti. I upravo tada kad nam je najdalje, kada ga nema, tada nam je najbliži. I tada nije trenutak da plačemo, nego da čvrsto stojimo, vjerujemo jer
znamo da će on doći. Jer, on nas ne može nikada ostaviti. I na taj način naša vjera raste. Umjesto da naša vjera neprekidno raste, mi često prestrašeni tražimo: „Bože, daj, ako je ikako moguće, makni se iza tog stabla da te vidim gdje si.“

Pogrješno! Samo treba malo potražiti tog Boga. Pokrenuti se malo. Drukčije početi moliti, drukčije čitat Sveto pismo.
Pročitati neku dobru knjigu, razgovarati s ljudima, učiti vjerovati. A mi uporno pokušavamo sebi udovoljiti: „Bože, samo se pokaži!“, ništa ne napravivši kao da smo drogirani, ne mičući se nikuda s mjesta. Dođi, malo potraži Boga pa ga još dodirni svojom ljubavlju, svojim povjerenjem. I reci: „Našao sam te!" I vidjet ćeš onda kad dođeš u nebo kako će anđeli klicati, veseliti se i govoriti: ,,Gle ovoga koji je pobjeđivao. Zato je Isus rekao: Tražite me i naći ćete me!" Nije rekao: „Uvijek ćete me naći", nego tražite.

To znači da kad se, primjerice, razboliš potraži Boga: Gdje je? Gdje si sada?" A Bog tada kao da se s tobom igra skrivalice. On kaže: ,,Tu sam." Ili, ako se on sakrije iza
nekih drugih vrata, ti kucaj i na ta druga vrata. Bog zna da negdje može biti pas, koji će te ujesti. Zna da može negdje biti strijela, koja te može pogoditi. Zna da negdje može govoriti neki pogani jezik, koji će te zatrovati. Upravo stoga je važno da neprekidno kucaš na Božja vrata.

Zamisli sina koji zna da je tata uvijek negdje tu, pa uvijek trči na vrata i kuca i ne boji se: ,,Tata, znam ja, ti si uvijek tu!" Tata dolazi, onda ga uzima u naručje i kaže: „Joj, kako te volim!" A ako se pojavi opasan pas, koji dijete hoće napasti, viče na psa: ,,Marš!" Sina digne na ruke i na ramena i kaže: ,,Kako si mi drag. Pa ti se psa nisi bojao! Zato što znaš da je tata tu.

Kucajte i otvorit će vam se, rekao je Isus. Nije rekao: „Plačite pred vratima i vičite pa će vam se otvoriti, nego kucajte."

Nije rekao: ,,Kad Oca nebeskog nema, onda sjedi pa plači, sve četiri u zrak digni, očajavaj pa traži da se objesiš.“ Nije to rekao. Rekao je: ,,Traži. Trči malo iza jednog ugla, pa iza drugog, tu je negdje Otac nebeski. I kad ti nešto fali rekao je: 'Moli!' i Dobit ćeš!"

Tomislav Ivančić

Dario 14.10.2020. 0 441
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Informacije o autoru
Dario
Ne sudite, da se ne sudi vama!
Sviđa li vam se članak?
1 sviđa mi se
Koja je vaša reakcija?
 
Akcije
Kategorije
Čitanje knjige Postanka (22 članci)
Čitanje poslanice (93 članci)
Čitanje Svete knjige (215 članci)
Citati (2 članci)
Devetnice (1 članci)
Djela apostolska (20 članci)
Duhovni život (19 članci)
Evanđelja (3 članci)
Hagioterapija (11 članci)
Korisne objave (26 članci)
Ljubav i obitelj (13 članci)
Molitve (101 članci)
Osobna iskustva (6 članci)
Otpjevni psalam (277 članci)
Pobožnosti (5 članci)
Sveci i blaženici (7 članci)
Svjedočanstva (1 članci)
Vjerski život (7 članci)