Biskupsko ređenje monsinjora Ante Jozića

BESPLATNA kršćanska društvena mreža!
Registriraj se
i nestati će reklame!

Vijesti

Biskupsko ređenje monsinjora Ante Jozića, apostolskog nuncija u Bjelorusiji

Monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i novoimenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, bit će zaređen za biskupa u srijedu, 16. rujna, u 10.00 sati, u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji, prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu. Glavni zareditelj bit će Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

Monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i novoimenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, bit će zaređen za biskupa u srijedu, 16. rujna, u 10.00 sati, u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji, prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu. Glavni zareditelj bit će Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Nadbiskup Jozić rođen je 16. siječnja 1967. godine u Trilju. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992. godine, po rukama nadbiskupa Ante Jurića.

Papa Franjo ga je 2. veljače 2019. godine imenovao nadbiskupom, međutim, u travnju prošle godine nadbiskup Jozić doživio je tešku prometnu nesreću, te se duže vrijeme oporavljao. Zbog toga je njegovo biskupsko ređenje odgođeno za ožujak ove godine, no radi pandemije koronavirusa, ponovo je bilo odgođeno. Budući da su epidemiološke prilike neizvjesne, biskupsko ređenje održat će se u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 16. rujna u 10.00 sati u Solinu.

Ivica Hadaš - Vatikan

31.08.2020.
 
Podijelite da i drugi pročitaju
 
Komentari
Poredaj prema: 
Po stranici:
 
  • Budi prvi koji će komentirati
Akcije
Sviđa li vam se članak?
1 sviđa mi se