• Više

Devetnica svetom Šarbelu

Svetac, mistik i pustinjak iz Libanona, iz čijeg groba je izbijalo svjetlo, a nakon ekshumacije iz njegova tijela je tekla neobična tekućina slična znoju i krvi zbog čega su mu mijenjali habit dva puta tjedno.

Medicinski stručnjaci su ustvrdili da se radi o nadnaravnom, neobjašnjivom fenomenu. Komadi odjeće kojim se dotaklo tijelo sveca (relikvije) prema svjedočanstvima – bili su uzrokom čudesnih ozdravljenja…

Odgovori (9)
  • Prvi dan

   O, čudotvorni sveti Šarbele, iz čijeg neoskvrnutog i netaknutog tijela, izbija miris neba, priteci mi u pomoć i izmoli za me milost (reci koju) u Boga koja mi je potrebna. Amen.

   O, sveti Šarbele moli za mene.

   O, Gospodine koji si sv. Šarbelu udijelio dar molitve, molim te po njegovu zagovoru za božansku milost da živim po tvojim zapovijedima i u skladu s Biblijom.

   Slava tebi na vijeke. Amen.

   Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

   Litanije svetom Šarbelu

   • Drugi dan

    Sveti Šarbele, mučeniče monaškoga života, tebi, koji si naučio trpjeti i živjeti životom odricanja i kojega nam je Krist dao kao svijetli primjer i uzor, utječem se i molim za milost… (navedite molitvenu nakanu) po tvojemu zagovoru. Amen.

    Sveti Šarbele, mirisna posudo, moli za nas!

    Milosrdni Bože, koji si svetomu Šarbelu udijelio milost da čini čuda, smiluj se i meni i molim te da po njegovu zagovoru zadobijem milost za koju te molim.

    Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

    Litanije svetom Šarbelu

    • Treći dan

     Sveti Šarbele, koji sjajiš kao zvijezda na nebu Crkve, osvijetli moj put, ojačaj moju nadu. Posebno te molim da mi od Gospodina našega Isusa Krista, raspetoga, kojemu si vjerno za života služio i zavrijedio neraspadljivi vijenac, isprosiš milost za koju te molim… (navedite molitvenu nakanu).

     Sveti Šarbele, primjeru strpljenja i šutnje, zagovaraj nas!

     Gospodine Isuse, koji si posvetio svetoga Šarbela i pomogao mu da nosi svoj križ, daj mi snagu da podnesem teret života strpljivo \ u poslušnosti tvojoj svetoj volji po zagovoru svetoga Šarbela. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

     Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

     Litanije svetomu Šarbelu

     • Četvrti dan

      Oče, sveti Šarbele ljubljeni, tebi se utječem. Srcem punim povjerenja molim te za tvoj sveti zagovor. Snagom tvojega zagovora koji imaš pred Bogom očekujem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu). Pokaži mi opet svoju naklonost i isprosi mi milost.

      O, sveti Šarbele, izvore kreposti, zauzmi se za nas!

      Bože, koji si svetomu Šarbelu dao milost da te nasljeduje i da ti se što više suobliči, pomozi i meni da rastem u kršćanskim krepostima i daj mi milost da te slavim dovijeka. Amen.

      Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

      Litanije svetomu Šarbelu

      • Peti dan

       Sveti Šarbele, od Boga ljubljeni, prosvijetli me, pomozi mi, uči me kako da ugodim Bogu. Pohiti mi u pomoć. O, ljubljeni oče, molim te, posreduj kod Boga da mi da milost… (navedite molitvenu nakanu).

       Sveti Šarbele, prijatelju Raspetoga, moli za nas!

       O, Bože, čuj moju molitvu po zagovoru svetoga Šarbela. Spasi moje jadno srce i udijeli mi mir. Smiri moju dušu. Tebi, Gospodine, svaka čast i hvala u sve vijeke vjekova. Amen.

       Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

       Litanije svetomu Šarbelu

       • Šesti dan

        Sveti Šarbele, veliki zagovorniče, molim te da mi isprosiš milost za koju te posebno molim u ovoj devetnici… (navedite molitvenu nakanu). Dovoljna je samo jedna tvoja riječ da mi Isus oprosti, da mi se smiluje i da mi udijeli milost za koju prosim.

        Sveti Šarbele, radosti neba i zemlje, moli za nas!

        Bože, koji si izabrao svetoga Šarbela da nas brani od tvojega svetog gnjeva, udijeli mi po njegovu zagovoru milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu) kako bih te i ja jednom zajedno s njim mogao u nebu slaviti u vijeke vjekova. Amen.

        Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

        Litanije svetomu Šarbelu

        • Sedmi dan

         Sveti Šarbele, omiljeni i ljubljeni sveče i zagovorniče ljudi, ti si vjerni pomoćnik onih koji su u nevolji, molim te za tvoj zagovor pred Bogom. Pomozi mi da dobijem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu).

         Sveti Šarbele, blistavi savjetniče, preporuči nas Gospodinu!

         O, Bože, mnogi moji grijesi priječe da tvoja milost dođe do mene. Udijeli mi milost da se pokajem za sve svoje grijehe. Odgovori mi na moje molitve po zagovoru svetoga Šarbela. Vrati radost mojemu ucviljenom srcu i udovolji mojoj želji. Tebi koji si utjelovljenje milosti svaka hvala, slava i čast u vijeke vjekova. Amen.

         Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

         Litanije svetomu Šarbelu

         • Osmi dan

          Sveti Šarbele, uvijek kada pomislim kako si za života klečao, postio, molio i predavao se Bogu, moje pouzdanje i povjerenje u tvoj moćni zagovor jačaju. Molim te, posreduj za mene kod Gospodina da zadobijem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu).

          Sveti Šarbele, koji si posve pripadao Bogu, moli za nas!

          O, Isuse, mirotvorce, ti si svojom milošću doveo ljubljenoga Šarbela do savršenstva i svetosti. Usrdno te molim za milost da ostatak života proživim po tvojoj svetoj volji za moj život.

          Bože, moj Spasitelju, ljubim te. Amen.

          Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

          Litanije svetomu Šarbelu

          • Deveti dan

           Oče, sveti Šarbele, evo me na kraju devetnice. Moje se srce raduje kada razgovaram s tobom. Gajim veliku nadu da ću ishoditi od Isusa milosti za koje sam po tvojemu zagovoru molio. Kajem se za sve i odričem svih svojih grijeha i obećavam da se više neću u njih vratiti. Molim te da ispuniš moju želju za koju te molim… (navedite molitvenu nakanu).

           Sveti Šarbele, slavom okrunjeni, moli za nas!

           Gospodine, usliši molitve svetoga Šarbela i udijeli mi milost za koju te molim; budi milostiv prema meni u mojemu teškom trenutku. Obrani me od zla od kojega se sam ne mogu obraniti. A tebi svaka hvala, čast i slava u vijeke vjekova. Amen.

           Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

           Litanije svetomu Šarbelu

           Molitva svetomu Šarbelu

           Bože, ti si svetoga Šarbela, redovnika i pustinjaka, neizmjerno sveta i slavljena među svojim svecima, nadahnuo da živi i umre na putu Isusa Krista i dao mu snagu da se povuče iz svijeta i da u svojemu pustinjskom prebivalištu postigne vrhunac redovničkih kreposti: siromaštvo, poslušnost i čistoću. Usrdno te molimo da i nama daruješ milost da te ljubimo kao što te je on ljubio i da ti služimo kao što ti je on služio. Svemogući Bože, ti si brojnim čudesima i milostima pokazao kolika je moć zagovora svetoga Šarbela, stoga te usrdno molimo da nam po njegovu zagovoru daruješ milost za koju te posebno molimo… (navedite molitvenu nakanu). Amen.

           Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

           Sveti Šarbele, moli za nas!

           Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.