5 RAZLOGA ZAŠTO MOLITI KRUNICU SVAKI DAN

Dok donosimo odluke kako poboljšati svoj život, kako ga učiniti smislenijim, boljim i ljepšim razmislimo i o duhovnom aspektu svojeg života. Dok nastojimo jesti zdravije, ustajati ranije vježbati, te ostale dobre i važne stvari, bilo bi nam dobro da počnemo činiti još nešto - nešto što sigurno nećemo požaliti dnevno moliti Gospinu krunicu. Svi kod kuće imamo krunicu, a i svima nam visi u automobilima. Teško je zamisliti katolika bez krunice. Ali isto tako krunica veoma lako može postati tek ukrasni predmet krunica nije amajlija. Da bismo od nje imali koristi, moramo na nju moliti. Možda nam se kao katolicima čini da dobro poznajemo Krunicu i već nam je postala toliko obična da više ne primjećujemo sve njezino bogatstvo. No da smo tek početnici ili Krunicu molimo već godinama, dobro je da svatko od nas pročita ovih pet razloga zašto bi Krunica trebala (p)ostati dio našega svakodnevnog života.

1. STOTA OBLJETNICA UKAZANJA U FÁTIMI „DANAS JE VIŠE NEGO IKADA POTREBNO ČUTI PORUKU FATIMSKE GOSPEI,,MOLITI KRUNICU SVAKI DAN."

13. svibnja 1917. Gospa se je ukazala troma pastirićima u Portugalu. Nekoliko narednih mjeseci ponovo im se je ukazivala da bi ih upozorila na prijeteće katastrofe koje će se dogoditi ako se svijet ne pokaje za svoje grijehe. Tražila je od njih da mole za mir u svijetu i da prinose žrtve za spas duša "Molite Krunicu svaki dan", bila je njezina glavna poruka. Žalosno je da gotovo nitko nije poslušao Majčina upozorenja te svijet, usprkos tomu što je proživio stoljeće najkrvavijih ratova u povijesti, još više tone u pokvarenost. Ove godine, na stotu godišnjicu Gospinih ukazanja, teško je primijetiti da se sprema nešto veliko i sve one znakove koji nagovještaju da bi ovo mogla biti važna godina u svjetskoj povijesti. Danas je više nego ikada potrebno čuti poruku Fatimske Gospe i "moliti krunicu svaki dan".

2. MIR U SVIJETU "IZLAZ U OVIM MRAČNIM VREMENIMA JE U PORUKAMA KOJE NAM JE GOSPA DALA U FATIMI, A U KOJIMA SE NAGLAŠAVA KRUNICA KAO MOĆNO ORUŽJE U BORBI ZA MIR U SVIJETU"

Gotovo svatko koga poznajem zabrinut je zbog zbivanja u svijetu Rusa Kina Europa, stanje u SAD-u-sve izgleda kao bačva baruta koja samo što nije eksplodirala Teroristički napadi i masovna ubojstva događaju diljem svijeta, a da se i ne spominje rat u Siriji na Bliskom istoku gdje tisuće i tisuće kršćana strahovito stradava od islamskog terorizma i drugih napadača. No ne bismo trebali biti iznenađeni zbog tih događaja. Sveto pismo govorio ratovima i glasinama o ratovima koji će biti na svim stranama prije dolaska Kristova kraljevstva. Što je onda izlaz u ovim mračnim vremenima? Izlaz je u porukama koje nam je Gospa dala u Fatimi a u kojima se naglašava Krunica kao moćno oružje u borbi za mir u svijetu Molite Krunicu svaki dan da bi Gospa od Krunice mogla očuvati mir u svijetu."

(Gospina poruka 13. srpnja 1917) To je toliko jednostavno da je gotovo nevjerojatno. Ali Bog je već mnogo puta odgovorio na tu molitvu velikim milostima i ne smijemo ju zanemariti.

3. BLAGOSLOV U NAŠIM DOMOVIMA "OBITELJ KOJA MOLI ZAJEDNO, OSTAJE ZAJEDNO."

Obitelj je stalno napadana. Nikada prije u povijesti nije bilo toliko zbrke i otvorenog neprijateljstva prema braku, odnosu između muškarca i žene te spolnosti općenito Postojana obitelj s dvoje roditelja danas je postala čudna, gotovo izopačena pojava. A što je najgore, ta pomutnja se ne osuđuje, već se hvali. Uslijed te krize braka i obitelji, moramo se potruditi da u našim obiteljima Bog bude u središtu. Bog blagoslivlja dom ispunjen mirom i ljubavlju. A najbolji način da se to postigne jest obiteljska molitva. Kao što kaže čuvena izreka: "Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno". U početku je to možda zahtjevno, ali uspjet ćemo ako samo nastavimo i ne odustanemo. S vremenom postane lakše. Ako su naša djeca nemirna tijekom molitve, potražimo pomoć na internetu. Na YouTubeu možemo tome vidjeti savjete, primjerice vlč. Patricka Peytona.

4. UNUTARNJE OZDRAVLJENJE ,,KAD MOLIMO KRUNICU, NAŠA NAS NEBESKA MAJKA DOVODI PRED GOSPODINA....DA SE NADEMO U NJEGOVOJ OZDRAVLJUJUĆOJ BLIZINI.

"Svi imamo rane na duši, koje su posljedica našega palog stanja. One nastaju jer se rađamo u slomljenu svijetu, zbog naših grijeha i grijeha drugih. Često su duboko zakopane, ali itekako utječu na naše dnevne situacije i emocionalna stanja, a da toga nismo ni svjesní. Da bismo zaliječili te rane, potreban nam je susret s Isusom Kristom, velikim iscjeliteljem. Jedino on može obnoviti naše duše i dati nam ispunjenost koju tako očajnički trebamo. Kad molimo Krunicu, naša nas Nebeska Majka dovodi pred Gospodina. Ona je Theotokos, Bogorodica, živa pokaznica. Kako je nosila Isusa pod srcem na putu k rođakinji Elizabeti, tako ga može donijeti ik nama, da se nađemo u njegovoj ozdravljujućoj blizini. Moramo prionuti uz Krunicu, moleći kao što činimo na misi: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja."

5. OBRAĆENJE ,,AKO ŽELIMO ZADOBITI MILOST OBRAĆENJA I SVETOSTI, MOLIMO KRUNICU"

Ne znam za vas, ali ja se stalno borim sa sobom, sa svojom palom naravi. Kao i sveti Pavao, činim ono što ne želim činiti, a ne činim ono što bih želio. Ali ta borba nije beznadna. Milost je stvarna i moćna. Ona je pogonsko gorivo za duhovni život, a obećano nam je da ćemo uvijek imati milost koja nam je potrebna da nadvladamo naše grijehe. Ako želimo napuniti svoj duhovni spremnik za gorivo i imati obilato milosti za duhovni život, nema drugog načina da to postignemo doli moljenja Krunice. Nebrojeni svetci i pape preporučivali su redovitu

molitvu Krunice kao pouzdan put do preobrazbe duše na sliku Isusa Krista. Ta je molitva toliko snažna da je više puta izmijenila tijek povijesti, a može promijeniti i tijek naših života. Ako želimo zadobiti milost obraćenja i svetosti, molimo Krunicu.

Izvor: https://book.hr/svjesni-snage-gospine-krunice-pet-razloga-zasto-moliti-krunicu-svaki-dan/

Beatus.hr - Krunice

Podijelite da i drugi pročitaju
  • 404
  • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.