·   ·  523 objava
 •  ·  24 prijatelja
 • B

  S

  25 pratitelja

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Deveti dan

Razmišljala sam o svim nedaćama koje sam prošla i hvalila Gospodina što se u nečemu poslužio sa mnom. Počela sam razmišljati o stvarima koje sam bila proživjela. A u svakoj pojedinoj od onih za koje se činilo da su predstavljale nešto, a koje sam bila učinila, nalazila sam tolike nedostatke i nesavršenosti, a kadikad i malo srčanosti, a puno puta i malo vjere. Jer dosad, kad vidim da je ispunjeno sve ono što mi je Gospodin rekao za ovu kuću da će biti učinjeno, nikada to nisam uspijevala čvrsto vjerovati, a ni sumnjati u to nisam mogla. Ne znam kako je to bilo. Puno puta mi se, s jedne strane, činilo nemogućim, s druge pak nisam mogla sumnjati, hoću reći vjerovati da se neće učiniti. Najzad, zaključila sam da je sve ono što je dobro učinio Gospodin, a ono što je loše ja, te sam prestala misliti na to i ne bih se htjela toga prisjećati, zato da se ne spotičem o tolike svoje nedostatke. Blagoslivljan neka bude Onaj koji iz svih izvlači dobro, kad mu se svidi. Amen. (MŽ 39,14)Neka da Gospodin, budući da je moćan i ako hoće može, da u svemu uspijem vršiti njegovu volju. Neka ne dopusti da se izgubi ova duša, koju je s toliko umješnosti, na toliko načina i toliko puta Njegovo Veličanstvo izvuklo iz pakla k sebi. Amen. (MŽ 40,24)

Neka bude blagoslivljan dovijeka. Uzdam se u njegovo milosrđe i da ću ga hvaliti u vijeke vjekova. Amen.

MOLITVA

Milosrdni Bože, koji si se poslužio našom svetoj Majkom Terezijom da bi učinio svoja velika djela, upotrijebi i mene za proširenje Tvoga kraljevstva i spasenje neumrlih duša.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

ZAVRŠNA MOLITVA

Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, zahvaljujem Ti što si upotrijebio svetu Majku Tereziju za svoja divna djela i što si na njoj pokazao svoje neizrecivo milosrđe. Zahvaljujem Ti i za sve milosti koje si meni dao po njezinu zagovoru. Učini da i ja zajedno s njom veličam Tvoje milosrđe kroz svu vječnost. Amen.

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
 • 486
 • Više
Komentari (0)
   Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.