Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan

Uvodna molitva

Sveta Majko Terezijo, tebe je Bog izabrao da nam posvjedočiš Njegovo milosrđe u svom životu. Poznavajući samu sebe i velika dobročinstva koja ti je udijelio Gospodin željela si pjevati o Božjem milosrđu dovijeka. Izmoli i meni milost istinske samospoznaje i duboko iskustvo Božjeg milosrđa u mom životu. Posebno te još molim za nakanu koju ti prinosim u ovoj devetnici… Zauzmi se kod Gospodina za mene da i ja mogu zajedno s tobom pjevati Božjem milosrđu kroz svu vječnost. Amen.

Prvi dan

Bile bi dostatno, o najveće dobro i počinku moj, milosti koje ste mi udijelili dosad, time što me je Vaša milosrdnost i veličina dovela, uz toliko okolišanja, u tako siguran stalež i u kuću gdje je bilo mnogo Božjih službenica, u koje sam se mogla ugledati kako bih uznapredovala u Vašoj službi. Ne znam kako da pođem dalje kada se sjetim kako sam položila zavjete, te velike odlučnosti i zadovoljstva s kojim sam to učinila, te zaruka koje sam sklopila s Vama. To ne mogu izreći bez suza, a trebale bi biti od krvi i parati mi srce, jer nije bilo velikog žaljenja zbog onoga što sam Vas kasnije uvrijedila. Ali Vi ste, Gospodine moj, gotovo dvadeset godina – koliko sam se slabo koristila ovom milošću – htjeli biti onaj koji je vrijeđan, zato da bih se ja popravila. Čini se, moj Bože, kao da sam bila obećala jedino da se neću pridržavati ničega od onoga što sam Vam bila obećala, premda to tada nije bila moja namjera, no takvima vidim svoja kasnija djela, pa ne znam kakvu sam namjeru imala, da bi se bolje vidjelo tko sve Vi, Zaručniče moj, i tko sam ja. Jer istina je, zacijelo, da mi puno puta ublažuje žalost zbog mojih velikih grijeha zadovoljstvo koje mi pričinja to što se spoznaje mnoštvo Vaših milosrđa. (MŽ 4,3)

MOLITVA

Milosrdni Bože, zahvaljujem Ti što si pozvao našu svetu Majku Tereziju u svoju službu i na njoj pokazao svoje neiscrpno milosrđe. Ne uskrati ni meni svoje milosrđe kako bi i ja uvijek mogla veličati Tvoju ljubav.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan 
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. dan

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
  • 685
  • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.