·   ·  523 objava
 •  ·  24 prijatelja
 • B

  S

  25 pratitelja

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. dan

Treći dan

Znam reći da je to jedan od najmučnijih života: niti sam uživala Boga, niti sam imala zadovoljstva u svijetu. Kad bih se našla u zadovoljstvima ovoga svijeta, čim bih se sjetila koliko dugujem Bogu, bijaše mi mučno. Kad bih bivala s Bogom, uznemirivale su me sklonosti prema svijetu. To je tako mučan rat, da ne znam kako sam ga mjesec dana mogla podnositi, a kamoli tolike godine.

Ipak jasno vidim veliko milosrđe što mi ga je udijelio Gospodin: kada sam se već trebala baviti svijetom, da imam srčanosti baviti se molitvom. Prema tome, osim one godine koju sam spomenula, u dvadeset i osam godina kako sam započela s molitvom, više od osamnaest sam ih provela u toj borbi i sukobu odnosa s Bogom i sa svijetom. Za ostalih godina, o kojima mi sada preostaje govoriti, promijenio se uzrok rata, premda nije bio mali. No time što sam, kako mi se čini, bila u službi Božjoj i uz spoznaju ispraznosti što je svijet, sve je bilo blago.

Razlog što sam o tome toliko pričala jest taj da se vidi Božje milosrđe i moja nezahvalnost. Drugo, zato da se spozna veliko dobro što ga Gospodin čini duši koju pripravlja da se s voljom preda molitvi, makar ne bila onako pripravna kako je potrebno, i kako je, ako u njoj ustraje, koliko god joj grijeha, napasti i padova na tisuću načina podmetne nečastivi, na koncu, držim sigurnim, Gospodin dovodi u luku spasenja, kao što je – kako se sada čini – priveo mene. Neka dade Njegovo Veličanstvo da se ponovno ne izgubim. (MŽ 8, 1-4)

MOLITVA

Milosrdni Bože, koji si našoj svetoj Majci Tereziji pomogao u borbi između zavodljivosti svijeta i puta molitve, osnaži i mene da uvijek izabirem Tvoje kraljevstvo i put molitve.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
 • 514
 • Više
Komentari (0)
   Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.