·   ·  523 objava
 •  ·  24 prijatelja
 • B

  S

  25 pratitelja

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. dan

Sedmi dan

Vrlo veliko milosrđe iskazuje onomu komu dade milost i srčanost da se odluči svim svojim snagama pribaviti ovo dobro. Jer ako ustraje, Bog nikomu ne zakazuje. Malo-pomalo on osposobljuje duh da se iznese ova pobjeda. Kažem i srčanost, zato što ima toliko stvari koje nečastivi podmeće u početku zato da ne započnu s tim putem, kao onaj koji zna štetu koja mu otuda dolazi, ne samo time što gubi tu dušu nego mnoge. Ako se onaj tko započne trudi da uz pomoć Božju stigne do vrhunca savršenosti, vjerujem da nikada ne ide sam u nebo. Uvijek vodi za sobom mnogo ljudi. Kao dobrom vojskovođi Bog mu daje tko će biti u njegovoj pratnji.Toliko opasnosti i zapreka im postavlja nečastivi da nije potrebno malo srčanosti kako se ne bi vratili natrag, već jako puno i puno pomoći od Boga.

Govoreći pak o počecima onih koji su već posve odlučni nasljedovati ovo dobro i uspjeti u ovome pothvatu, u tim je počecima sav onaj najveći napor; jer oni su ti koji rade, a Gospodin daje imetak. Kod ostalih stupnjeva molitve najviše se naslađuje, budući da svi, i prvi i srednji i posljednji, imaju svoje križeve, premda različite, jer po ovome putu, po kojemu je išao Krist, moraju ići oni koji ga slijede, ako se ne žele izgubiti. Sretnih li napora koji se još ovdje za života tako obilno plaćaju! (MŽ 10, 4-5)

MOLITVA

Milosrdni Bože, koji si našoj svetoj Majci Tereziji nakon borbe udijelio milost odlučiti se za Tebe odlučnom odlučnošću, udijeli i meni srčanost i hrabrost boriti se za Tvoju slavu kako bi bio više hvaljen i slavljen.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. danDevetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
 • 497
 • Više
Komentari (0)
   Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.