Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. dan

Četvrti dan

A onoga pak tko s molitvom još nije započeo, za ljubav Gospodnju ja molim da ne oskudijeva u takvom dobru. Ovdje se ne treba bojati, već željeti. Jer ako ne bude napredovao i trudio se da bude savršen zato da zasluži slasti i naslade koje Bog daje ovima, sporo će razaznavati put za nebo; a ako ustraje, ja se uzdam u Božje milosrđe da ga nitko nije prihvatio za prijatelja a da mu to ne bi platio.

Jer, po mojem mišljenju, misaona molitva nije ništa drugo doli razgovarati prijateljski često puta na samo s Onim za kojega znamo da nas ljubi. A ako ga vi još ne ljubite (jer da bi ljubav bila istinska i da bi trajalo prijateljstvo, trebaju se složiti naravi; Gospodnja, već se zna, ne može imati nedostatka; naša je poročna, sjetilna, nezahvalna), ne možete uspjeti kod sebe da ga toliko ljubite, zato što nije takva vaša narav. No, videći koliko nam je važno posjedovati njegovo prijateljstvo i koliko nas ljubi, trpite tu muku da puno budete s onim koji je toliko drukčiji od vas.

O beskrajna dobroto mojega Boga, ta čini mi se da Vas vidim i da sebe vidim takvu! O naslado anđela, ta sva bih se htjela rastopiti ljubeći Vas kada to vidim! Kako li je sigurno da Vi trpite onoga tko trpi Vas da budete s njime! Ah, kako dobar prijatelj postajete, Gospodaru moj! Kako li ga tetošite i trpite te čekate da se prikloni Vašoj naravi i kako brzo podnosite njegovu! Uzimate u obzir, Gospodaru moj, trenutke kada Vas voli, a za malo kajanja zaboravljate koliko Vas je uvrijedio! (MŽ 8, 5-6)

MOLITVA

Milosrdni Bože, koji si našoj svetoj Majci Tereziji udijelio milost prisnog prijateljevanja s Tobom, udijeli i meni tu milost.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan 
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. dan

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
  • 516
  • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.