Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. dan

Drugi dan

Na kome, Gospodine, mogu tako zasjati kao na meni one velike milosti koje ste mi počeli udjeljivati, a koje sam toliko zatamnila svojim lošim djelima? Jao meni, Stvoritelju moj, ta ako hoću naći opravdanje, nikakvo nemam! Niti pak itko snosi krivicu osim mene! Jer kada bih vama platila nešto za ljubav koju ste mi počeli pokazivati, ni na kome je ne bih mogla pokazati osim na Vama, a time bi se zaliječilo sve. Budući da to nisam zavrijedila, a imala sam takvu priliku, neka mi sada, Gospodine, pomogne Vaše milosrđe. (MŽ 4,4)

Puno puta sam zaprepaštena mislila o velikoj Božjoj dobroti i naslađivala se moja duša videći njegovu veliku darežljivost i milosrđe. Neka bude blagoslivljan za sve, jer sam jasno vidjela da nije propustio platiti mi, još u ovome životu, nijednu dobru želju. Koliko god nevaljala i nesavršena bila moja djela, ovaj moj Gospodin ih je popravljao, usavršavao i davao im vrijednost, a zla i grijehe zatim skrivao. Čak i u očima onoga tko ih je vidio dopušta Njegovo Veličanstvo da se izgube i briše ih iz njegova sjećanja. Pozlaćuje krivice, čini da zasja krepost koju sam Gospodin unosi u mene, gotovo me prisiljavajući da je posjedujem. (MŽ 4,10)

MOLITVA

Milosrdni Bože, koji si našoj svetoj Majci Tereziji milostivo pomagao na putu kreposti, pomozi i meni steći kreposti koje će slaviti Tvoju ljubav.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu…

Sv. Majko Terezijo, moli za nas!

 

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj po danima:
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 1. dan 
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 2. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 3. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 4. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 5. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 6. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 7. dan

Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 8. dan
Devetnica svetoj Majci Tereziji Avilskoj - 9. dan

Podijelite da i drugi pročitaju
  • 1146
  • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.