• 217
  • Više

Sluga Božji Isidoro Zorzano

Molitva za privatnu upotrebu

Svemogući Bože, ti si svome sluzi Isidoru u izvršavanju njegova profesionalnoga rada usred svijeta podario bezbrojne milosti.

Pomozi mi kako bih se posvećivao u svom svagdašnjem radu i svojim prijateljima i kolegama donio Kristovo svjetlo.

Proslavi svoga slugu Isidora i po njegovu zagovoru usliši moju molitvu... Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

U suglasnosti s dekretima Pape Urbana VIII. izjavljujemo da podliježemo sudu Crkve i da ova molitva nije predviđena za javnu crkvenu upotrebu

Isidoro Zorzano je rođen 13. rujna 1902 u Buenos Airesu. Pohađao je gimnaziju u Logroñu (sjeverna Španjolska), studirao je u Madridu na Tehničkoj visokoj školi i diplomirao je kao inženjer 1927.

Prvo namještenje je pronašao u Malagi, u upravi radionica Andaluzijske željeznice; istovremeno je predavao na tamošnjoj Tehničkoj visokoj školi.

Prilikom jednog putovanja u Madrid 1930. susreo je svetoga Josemariju Escrivá, svog nekadašnjeg kolegu iz škole. Njemu je povjerio svoju želju da se usred svijeta sasvim preda Bogu. Isidoro je molio da bude primljen u Opus Dei, čija je djelatnost tada tek bila započela. Rad u svojoj struci nastavio je u Malagi, a kasnije u jednom željezničkom poduzeću u Madridu.

U svom profesionalnom životu postojano je polagao svjedočanstvo o svojoj kršćanskoj vjeri. Njegova radost i pouzdanost u radu, njegova odanost i služenje pomažući potrebitima, njegova vjera i ljubav prema bližnjemu u katehizaciji među zapuštenima bila je zaista primjerna.

Po svojoj vjernosti pozivu u Opusu Dei Isidoro je bio uvijek sigurna podrška Utemeljitelju. Za vrijeme španjolskoga građanskoga rata (1936.-1939.) herojski je dokazao svoju ljubav prema Crkvi i svoju revnost za spas duša. Prema duhu naviještanja svetoga Josemarije tražio je u radu duboku povezanost s Isusom Kristom i uvijek je osjećao Božju prisutnost. Njegov duhovni život je bio označen duboko proživljenim Božjim sinovstvom, velikom ljubavlju prema Majci Božjoj i nutarnjom željom da u molitvi i žrtvi s Kristom postane jedno. 

Isidoro je umro u 40, godini, 15. srpnja 1943. na glasu svetosti, nakon duže i bolne bolesti koju je hrabro i radosno podnio.

Više informacija o sluzi Božjem: www.opusdei.org

Moli se one koji zadobiju milosti po zagovoru Isidora Zorzana da jave na adresu:

Prelatura Opus Dei, Vlaška 70E, 10000 Zagreb,

S crkvenim dopuštenjem

Odgovori (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.