Stavka sažetka
·
Objavljuje članak u , Leopold

Sveti Leopold mome srcu posebno drag.

Duhovno sam rasla upravo u župi istoimenog sveca. Bila je to dobra priprema za moj današnji boj. Iskreno, tada nisam bila svjesna zagovora svetog Leopolda, kao da me u skrovitosti podupirao i molio Gospodina za me.

Ali, kod našega Oca ništa nije slučajno. 

Iste godine kada je tijelo ovoga sveca bilo u Zagrebačkoj Dubravi rođen je i D. Nakon dvije operacije abdomena, turbulentnog oporavka (doslovno smo išli korak naprijed - dva nazad), dvoje malene dječice koja su dva mjeseca našeg boravka u bolnici bili više sa bakom nego sa mamom, tatom i malenim bracekom - otpušteni smo doma. Svega par dana prije nego što je Leopold došao. To je sve samo ne slučajnost.

I otišli smo mu. Sa D kao smotuljkom omotanim u dekicu prikazati ga Gospodinu i ovom mom svecu. I tada sam po prvi puta posvjestila i istinski povjerovala u njegov zagovor koji me zapravo pratio godinama. 

Obično trudnice još u trudnoći imaju svetca ili sveticu koju mole za zagovor za svoje djetete. Ja nisam. Rekla bih da su oni odabirali nas odnosno našu djecu. Znate onu, kad neće brdo... I tako je Leopold odabrao D, a mi smo ispružili svoje ruke i po prvi puta otkako smo stupili u brak dali se voditi. 

Moli za nas sveti Leopolde! 

Zagovaraj nas i dalje kod Gospodina. Vodi nas na putu Božjeg milosrđa u skromnosti i poniznosti kakvu si ti i sam živio.

Hvala ti što nikada nisi odustao od dovođenja grešnih duša na vrelo milosrđa, baš kao što nisi odustao od nas!

Komentari
  • Sveti Leopolde Bogdane, Bog Te je obdario velikim milostima da uzmogneš pomagati onima koji se Tebi utječu. Evo se i ja utječem Tebi i ponizno Ti se molim: isprosi mi živu vjeru i žarku ljubav, da se predam u ruke Božje i da iz tih Božjih ruku primim pomoć u ovoj svojoj nevolji….
   Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…
   • Predivno, Nina!
    Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.