Devetnica Gospi od Zdravlja - drugi dan

Molitva: O, Marijo, Majko od Zdravlja, Lijeku bolesnih, Utočište grješnika, Utjeho ugroženih, udijeli nam posebnu zaštitu u našim potrebama, kako si obećala svojoj djeci. Pouzdajući se u beskrajnu milost Tvoga Sina, Isusa Krista, koji je rekao: "Molite i bit će vam dano; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se" (Mt 7; 7). Hitam k Tebi, o, Majko predobra. Molim Te, izmoli za mene od Boga ovu milost za koju Te molim tijekom ovih devet dana (izreci svoju nakanu).

Devetnica Gospi od Zdravlja - drugi dan

Sveta Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo. Ti si rođena bez grijeha, da srušiš kraljevstvo Sotone. Ti si nam rodila Krista, Božje svjetlo, da ukloni tamu grijeha na ovoj Zemlji. Vodi nas svome božanskom Sinu, koji nas je svojom patnjom i smrću spasio. Jer Tvoj Sin, naš Gospodin i Spasitelj, nije donio oslobođenje od križa, nego je donio oslobođenje po križu. On je pobijedio agoniju i smrt na Križu. Od tada Križ svijetli kao znak spasenja i vidljivi znak nade u dolini suza. Marijo, vodi nas k svome Sinu, Isusu Kristu, koji je rekao: "Zaista, zaista, kažem vam, ako Oca nešto zamolite u moje ime, dat će vam" (Iv 16; 23). O, Marijo, Utočište grješnika, Tješiteljice ugroženih, moli za nevjernike, za one koji u vjeri lutaju, za otpale od vjere, za neprijatelje svete Crkve i za grješnike. Jer, jao onima koji ne daju da grijeh iz njih izađe i koji se ne boje pravednog suda Tvoga Sina. Izmoli, o, Marijo, svima koje danas na to Bog poziva, milost pokajanja. Amen.

Sada izmolite:

 1. Krunica Majci od Zdravlja
 2. Litanije Gospi od Zdravlja

Pomolimo se:

Gospodine Bože, udijeli nam, ponizno Te molimo, da se neprestano radujemo duševnom i tjelesnom zdravlju i da se slavnim zagovorom Blažene Marije vazda Djevice izbavimo od sadašnje žalosti i nauživamo vječne radosti. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Devetnica Gospi od Zdravlja

 1. Devetnica Gospi od Zdravlja - prvi dan
 2. Devetnica Gospi od Zdravlja - drugi dan
 3. Devetnica Gospi od Zdravlja - treći dan
 4. Devetnica Gospi od Zdravlja - četvrti dan
 5. Devetnica Gospi od Zdravlja - peti dan
 6. Devetnica Gospi od Zdravlja - šesti dan
 7. Devetnica Gospi od Zdravlja - sedmi dan
 8. Devetnica Gospi od Zdravlja - osmi dan
 9. Devetnica Gospi od Zdravlja - deveti dan
Podijelite da i drugi pročitaju
 • 295
 • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.