Devetnica Gospi od Zdravlja - prvi dan

Molitva: O, Marijo, Majko od Zdravlja, Lijeku bolesnih, Utočište grješnika, Utjeho ugroženih, udijeli nam posebnu zaštitu u našim potrebama, kako si obećala svojoj djeci. Pouzdajući se u beskrajnu milost Tvoga Sina, Isusa Krista, koji je rekao: "Molite i bit će vam dano; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se" (Mt 7; 7). Hitam k Tebi, o, Majko predobra. Molim Te, izmoli za mene od Boga ovu milost za koju Te molim tijekom ovih devet dana (izreci svoju nakanu).

Devetnica Gospi od Zdravlja - prvi dan

O, Marijo, Bezgrješna Djevice i Majko Božja, pokaži nam Isusa, vodi nas Njegovu Božanskom Srcu. Jer gdje je Krist, tu je istina, svjetlo i život. Njega naći, to je naša najveća sreća na zemlji. On dopušta samoću, napuštenost i tjeskobu, da svojima poravna put do neba. To je misterij Križa, tajna Križa. O, Marijo, Sveti Hrame Božji, Vrtu Presvetoga Trojstva, Majko Crkve, Kraljice Mira, dolazimo k Tebi i molimo Tvoj zagovor za putujuću Crkvu, za Sv. Oca Papu, za kardinale, biskupe i svećenike, redovnike i redovnice, pustinjake, za laike, za skrivene duše-žrtve, za sve molitelje i za sve ljude dobre volje. O, Marijo, Majko Božja, štiti svoju djecu, brani ih od zla i izmoli im zdravlje duše i tijela. O, Marijo, Posrednice svih milosti, Utjeho ugroženih, Utočište grješnika, spasi mlade od tame grijeha i vodi ih putem čistoće. A Ti, Djevice obitelji, izmoli bolesnima iscjeljenje, posveti svećenike, spasi pobožne duše. Ti si zaštitnica obitelji i udovica, utočište grješnika, Pomoć siromašnima i Iscjeljenje bolesnima. Molimo te, Majko Gospodinova, izmoli nam iskreno pokajanje za naše grijehe, ojačaj našu vjeru i vodi nas k Izvoru vječnog iscjeljenja. Amen.

Sada izmolite:

 1. Krunica Majci od Zdravlja
 2. Litanije Gospi od Zdravlja

Pomolimo se:

Gospodine Bože, udijeli nam, ponizno Te molimo, da se neprestano radujemo duševnom i tjelesnom zdravlju i da se slavnim zagovorom Blažene Marije vazda Djevice izbavimo od sadašnje žalosti i nauživamo vječne radosti. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Devetnica Gospi od Zdravlja

 1. Devetnica Gospi od Zdravlja - prvi dan
 2. Devetnica Gospi od Zdravlja - drugi dan
 3. Devetnica Gospi od Zdravlja - treći dan
 4. Devetnica Gospi od Zdravlja - četvrti dan
 5. Devetnica Gospi od Zdravlja - peti dan
 6. Devetnica Gospi od Zdravlja - šesti dan
 7. Devetnica Gospi od Zdravlja - sedmi dan
 8. Devetnica Gospi od Zdravlja - osmi dan
 9. Devetnica Gospi od Zdravlja - deveti dan
Podijelite da i drugi pročitaju
 • Više
Komentari (0)
Prijavite se ili registrirajte da biste komentirali.